Блог про моду, стиль, культуру та здоров'я

9 порад для легкого навчання онлайн

Культура
онлайн навчання, дистанційне навчання, стар фейс, модельна школа
Карантин, поруч з усіма мінусами, відкриває для нас чимало навчальних можливостей онлайн: майстер-класи, курси, лекції. Перебування вдома може стати не тільки днями нудьги, але стимулом для саморозвитку, якщо до цього підійти з позитивного боку. Ми підготували для вас кілька порад, які допоможуть вам зробити навчання в онлайн привабливішим та ефективнішим. І — вперед до зірок! 

Мотивація — ключ до успіху

Навчання в Інтернеті підходить для людей, які дуже хочуть вчитися і шукають для цього всі доступні можливості, але водночас це може стати викликом, оскільки потрібно знаходити мотивацію та дисципліну всередині нас самих. Сфокусуйтеся на ваших цілях: що саме ви хочете отримати від цього навчання, як це змінить ваше життя, яких компетенцій у вас додасться, як це допоможе у досягненні ваших мрій. Тримайте це в розумі. Не сходьте з дистанції.

Поставте реалістичні навчальні цілі

Різні онлайн-курси мають різну завантаженість. Оцініть, скільки потрібно часу на ваші навчальні потреби, щоб ви могли збалансувати навчання з іншими задачами. Наприклад, якщо ви працюєте повний робочий день, у вас є сім’я , не обманюйте себе: вам навряд чи вдасться мати 25 годин навчання щотижня.

Якщо ви не впевнені, скільки часу справді зможете присвятити, то почніть із чогось невеличкого. Потім потроху додавайте навантаження.
Водночас, постановка цілей — це чудовий спосіб тримати вас у курсі навчань в Інтернеті. Поділ великої мети на менші, досяжні шматочки, може допомогти вам підвищити рівень мотивації протягом усього навчання, коли ви відмічаєте невеликі завдання, які ведуть вас ближче до вашої кінцевої мети.

Зробіть онлайн-навчання частиною свого розпорядку дня

Виділіть спеціальний час для онлайн-навчання. Дайте собі достатньо часу, щоб сісти і прочитати матеріали, щоб ви все зрозуміли. Визначте час доби, який ви будете присвячувати навчанню. Запитайте себе: ви ранкова чи нічна людина? Потім сплануйте своє навчання на час, коли ваша активність на піку. Не забувайте визначати час для здорових перекусів та перерв — вони допоможуть вам прокинутися та зосередитись. 
Відмінна річ у навчанні в Інтернеті — це, безумовно, гнучкість. Але якщо ви не відкладете час на навчання, то можете легко опинитися за бортом.

Переконайтеся, що у вас є всі необхідні інструменти

Перед тим, як розпочати курс, впевніться, що у вас є все, що потрібно для якомога комфортнішого навчання в онлайн. Хороший комп’ютер, швидкісний інтернет, закриті усі 300 відкритих вікон, почищені кеші тощо. Все це спростить вашу задачу і вам не доведеться “сваритися з компом”.  
Перш ніж розпочати навчання, переконайтесь, що ви ознайомилися зі службами підтримки, наданими організаторами, щоб ви знали, як отримати доступ до них у потрібні миті.

Влаштуйте собі місце для навчання

Так-так. Це дуже важлива порада. Навчання у ліжку може здаватися чимось привабливим і комфортним, але чи дійсно це сприятиме правильному засвоєнню отриманих знань? Розслаблена поза може викликати сонливість у тілі та розумі. Тож подбайте про те, щоб вам було комфортно, але водночас локація має сприяти зосередженості і серйозності, здатності засвоювати нову інформацію. Не забудьте захопити зошит та ручку, щоб занотувати ключові поради вебінару. 

Командна підтримка 

Ваші друзі та родина залюбки зможуть вас підтримати у навчанні. Наприклад, якщо у вас складний день, а попереду ще домашнє завдання чи вебінар, вони зможуть вас підстрахувати, якщо ви їх заздалегідь про це попередите.

Розкрийте свій стиль навчання

Стиль навчання у кожного різний. Деяким людям потрібно записувати речі, а інші краще засвоюють матеріал у дискусіях з іншими. Немає правильного чи неправильного способу навчання, але знання вашого стилю може допомогти вам максимально використати свій досвід навчання в Інтернеті.

Використайте навчання на повну

Для отримання максимуму від навчання, будьте активними та живими. Не пропускайте лекції під час курсу. Не соромтеся ставити запитання, коли для цього буде слушна можливість. Неправильних запитань не буває. Уточнення допоможуть вам все правильно збагнути та засвоїти. Виконуйте домашні завдання, якщо такі передбачені за курсом, знайомтеся з презентаціями та додатковою літературою. Цікавтеся своїм предметом. Спілкуйтеся з однокурсниками у спільних чатах, контактуйте з куратором. В такому разі цей онлайн-курс справді збагатить вас. 

Нагороджуйте себе за успіх

Інтернет-навчання вимагає дисципліни. Тож винагороджуйте себе щоразу, коли ви досягаєте маленької мети — це мотивуватиме вас продовжувати та зрештою завершити свій курс. Це може бути щось просте — навіть шматочок торта після того, як прочитали все задане, чи перегляд улюбленого фільму після виконання практичного завдання. Важливо відрефлексувати те, чому ви навчилися, і пишатися своїми успіхами.

Джерело: https://www.prostir.ua/author/editor/