Блог про моду, стиль, культуру та здоров'я

Від ідеї до реалізації: піар-кампанія Star Face Family model school

PR Campaign Стиль та мода

Пре-продакшн або підготовки до зйомок


Процес розробки піар-кампанії, починається саме з продумування головної цінності, яку бренд хоче донести до людей.

Чим чіткіше визначена ціль, тим якісніше буде виконана розробка креативної концепції та зйомка, від цього напряму залежить ефективність піар-кампанії.

Іноді спочатку приходить ідея, а потім ми працюємо над її адаптацією, проте в цьому випадку було навпаки. Основний посил кампанії - ВІДКРИВАЙ СВОЮ КРАСУ, РОЗВИВАЙ СВОЄ “Я”.

Продюсування


Етап продюсування роботи включає в себе ретельне планування бюджету проекту, визначення складу творчої групи і вибір підрядників. Зазвичай команда формується з професіоналів, з якими Star Face Family вже працювали не один раз: таким чином проект проходить злагоджено і з мінімальною кількістю затримок. 

Креативне рішення


Робота креативного продакшену включає в себе продумування загального художнього рішення, яке відповідає меті кампанії, підбір потрібного реквізиту, узгодження образів зі стилістом та постановкою технічних завдань підрядникам (у вигляді ескізів, референсів або фотографій). 

Планування знімального процесу


Коли результати підготовки до зйомок узгоджені, продюсер планує дату, погоджує її з командою, підрядниками і з моделлю.

Перед зйомкою на студії фотограф, продюсер та координатор, остаточно вибирають ракурси зйомки, обговорюють зроблену підготовку з креативної частини. Менеджери складають детальний таймінг та інформують про нього всю команду, поєднують процеси і мінімізують можливість виникнення форс-мажорів.

Модель заповнює анкету стиліста, щоб образи були підібрані максимально комфортно, вдало та підкреслювали переваги. Ольга Галушка, має багаторічний досвід роботи на зйомках різного масштабу і стилістики, тому ми максимально прислухались до її порад при розробці концепції кампанії і результат перевершив всі очікування.

Крім того, важлива частина роботи - це вибір дизайнера, магазину або бренду одягу, чиї луки будуть представлені на моделі. Ми працюємо лише з перевіреними партнерами і для літньої кампанії ідеально підійшов асортимент магазину "obNOVA collection".


ЗЙОМКА


Зазвичай на майданчику працює група з 4-10 осіб. Це вся творча група проекту і асистенти. Над даною кампанією працювали:

ідея - Олександр Грабовський, Христина Бортейчук, Владислав Білокур;
продюсер - Олександр Грабовський;
фотограф - Владислав Білокур;
менеджер - Христина Бортейчук;
менеджер - Вікторія Викирчук;
стиліст по одягу - Оля Галушка;
зачіска та макіяж - салон краси "7dolls";
одяг - магазин "obNOVA collection";
графічний дизайн - Артур Кріцак;

Знімальна зміна починається за годину до зйомки першого кадру, фотограф, орієнтуючись на передбачувану світлову схему, встановлює обладнання, з яким потрібно працювати на знімальному майданчику.

Підготовка моделі безпосередньо до зйомки, включає роботу з візажистом і перукарем. Завдання для салону було не з легких, адже макіяж і зачіска мали бути ефектними, з літніми мотивами, але не забирати на себе всю увагу і легко поєднюватись з образами та концепцією. "7dolls" в черговий раз підтвердили свою професійність і проявили креативність.

Стиліст приносить одяг на студію і, поки готується обладнання на знімальному майданчику, підбирає прикраси та аксесуари. Постійний партнер всіх зйомок бренд ідеальних прикрас MINE acessories. 

Паралельно процесу зйомки на майданчику працюють:
стиліст - слідкує за кадром, допомагає з позами, при потребі поправляє одяг або перекомбіновує його;
фотограф бекстейджу - ловить моменти роботи команди і моделі;
відеограф - знімає все, що відбувається за кадром;
менеджери - контролюють процес і таймінг.

Обличчям піар-кампанії стала неймовірна Олександра Бордуляк, учениця модельної школи Star Face Family, яка неодноразово брала участь у фотозйомках в рамках навчання та майстер-класах з фото- та відеопозування і акторської майстерності, що дало можливість по максимуму проявити справжній професіоналізм і досягнути блискучого результату.

Пост-продакшн


Перший крок пост-продакшена - відбір найвдаліших кадрів, який проходить в декілька етапів. Після чого, обрані фото віддаються на обробку та ретуш фотографу.

Остання частина - робота графічного дизайнера, яка є ключовою у проекті. Залежно від кількості і виду платформ, на яких розміщуватиметься піар-кампанія, створюються макети різних форматів. Можливі 2-3 етапи правок перед наданням готового матеріалу в друк.

Літня піар-кампанія розміщена на сіті-лайтах та електронних екранах в самому серці Івано-Франківська, що забезпечує впізнаваність моделі та SFF Model School.